За автора

4.73 / 15

Голгота всъщност е Вярата в Голгота!

Сабаор Абу Авира

 

Сабаор Абу Авира е посветителското име на Пламен Христов Христов.

 

Пламен Христов е завършил право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Бил е Майстор на ложа „Синовете на вдовицата“, а понастоящем е Майстор на ложа „Исис“ и двете от  Ориент София в състава на Обединената Велика  ложа на България. Отличителна черта на ръководените от него Ложи е задълбоченото изследване на изконната езотерична традиция и познание, които лежат в основата на масонството.

Всичко това е оказало силно влияние и върху неговото творчество, свързано с  изобразителното изкуство и музиката.

Повечето му картини са изпълнени с масло върху дърво, съдържащи многопластови послания и откровения,като доминиращият сюжет е библейски и езотеричен.
Правил е самостоятелна изложба в църквата св. Петка Самърджийска, под надслов „ДРУГАТА ИСТИНА“.

Неговата артистична натура намира плодотворна почва в музикалната сфера, създавайки  повече от десет песни като композитор и текстописец. За тяхната стойност говорят красноречиво имената на изпълнителите им които са: Орлин Горанов, Еделина Кънева, Софи Маринова, Огнян Цолов от група „Фактор“, Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Андрей Баташов, Вокална група “032“, Иван Балсамаджиев. Пламен Христов е сценарист и режисьор на видоеклиповете на част от песните, като по този начин илюстрира и доразвива техните идеи. 

На името на една от песните му - „Ода за света“, е озаглавен  коледен концерт, изнесен в зала „България“ на 7 декември 2013 година, на който  Еделина Кънева и Орлин Горанов изпълняват  три от известните му творби: „Ода за света“, „Коледа е пак“ и „Откровение“.
Книгата „Сълзата на Изида“ се явява плод от натрупаните опит и знание на автора и, вървейки  по духовния ПътЪ.